Na de ‘killer mountain’  zijn we aangeland aan de oostkust en rijden we over vlakke wegen van strand naar strand langs leuke dorpjes. Hadden we in het zuiden dat ‘Allah Akbar’ ons ‘s ochtends begroette vanuit de luidsprekers langs de weg, hier worden we bij een aantal plaatsjes begroet met een Thaise mannen en vrouwenstemmen, lijkt op een soort van reclame boodschap, maar als we even langs de weg stoppen lijkt het synchroon te lopen met een TV uitzending met een puur propoganda filmpje over Thailand. Even schiet het door ons hoofd dat misschien de koning is overleden ( hij is al langere tijd ziek) maar dat is het niet en dus heel apart!
Er liggen twee mooie nationale parken langs de oost kust, Hat Wanakon NP en Khao Sam Roi Yot NP. Beide parken kan je doorheen fietsen en Robert heeft dan ook mooie routes ( over deels onverharde wegen, maar dat kunnen onze fietsen prima aan) uitgestippeld. Het eerste park rijden we in en zien een bord dat als we geen ticket hebben we een fine kunnen krijgen van 500 baht. Er is echter helemaal geen loket of iets anders waar we een ticket kunnen kopen dus we rijden er in en vertrouwen er maar op dat we ons er wel uitkletsen als we aangehouden zouden worden. Al rijdend over steeds smaller wordende wegen proberen we een voorstelling te malen van het ‘wild’ wat we hier misschien zouden kunnen tegenkomen. Behalve een wat grotere hagedis zien we helemaal niets. Inmiddels is het woud zowel van de zijkant als bovenkant zo krap geworden dat we er niet meer fietsend doorheen kunnen en we de fiets voortduwen langs allerlei bebosing en moeten we onze tocht door de jungle staken ( na 2.8 km) en besluiten we terug te gaan. Terug op de weg blijkt dat Robert zijn zijspiegeltje is kwijtgeraakt, maar teruggaan is geen optie. Voordat we bij het 2de NP zijn eerst nog een stukje over de A4 ( snelweg), we rijden even een stukje aan de verkeerde kant van de weg omdat we niet kunnen oversteken, maar dat is maar goed ook anders hadden we nooit 2 andere Zwitserse fietsers ontmoet. Zij zijn in Bangkok begonnen en fietsen naar Singapore ( populaire route😄). Zij bewijzen maar weer eens dat je met weinig professionele middelen ( helm scheef, fiets was niet duurder dan 200euro, stuurtas was een plastic Singha tasje aan het stuur geknoopt en een reflecterend veiligheidshesje aan  bij 40 graden!) zo’n fietstocht kan ondernemen en dat het eigenlijk alleen maar gaat om de positieve instelling! Het tweede nationale park is prachtig, mooie karst gebergten waar we tussendoor cruisen met de zee altijd dicht in de buurt. Ook hier moeten we oppassen voor overstekende apen maar we zien ze niet. Na 95 km komt het einddoel voor de laatste echte fietsdag in zicht, de villa van Torgeir, Meike en hun dochter Iseline. Het kost nog wel even wat moeite om het te vinden maar eenmaal daar is het een prachtige paradijsje waar we samen met hen even een dagje van gaan genieten!
De dagen aan de oostkust kunnen worden samengevat als een supercombinatie tussen een fiets 🚲 en beach 🏖 vakantie, met ander woorden een echte beatsvakantie😉!

Ps maandag nog een kleine 30 km naar Hua Hin, een dagje aan het zwembad en dan met de trein terug naar Bangkok om Miranda, Remco, Peter en Alex ( Sabai Sabai) te ontmoeten die allemaal net zijn gearriveerd en aan de vooravond staan van hun vakantie in dit prachtige land😊

Waar zijn we nu

Hua HinPranburi

Gereden route

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Map Ama Rit - Ban Krut

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Map Ama Rit - Ban Krut 11.116100, 99.460301 (Route)
Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Ban Krut - Prachuap Khiri

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Ban Krut - Prachuap Khiri 11.572548, 99.658055 (Route)
Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Prachuap Khiri Khan - Pranburi Beach Village

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Prachuap Khiri Khan - Pranburi Beach Village 12.102438, 99.938507 (Route)

Fotogalerij