Ondanks dat we echt op fietsvakantie zijn kunnen we de verleiding niet weerstaan om richting de prachtige eilanden te gaan die hier massaal voor de kust liggen. Gelukkig ligt ook een eiland, Koh Lanta, perfect op de route richting het noorden!
Dus Koh Lanta it is….de boot vertrekt vanuit Hat Yao, dat betekent vanuit Yang Takhao nog zo’n kleine 60 km, dus we kunnen iets later dan normaal vertrekken, maar om 7.30 zitten we weer op de fiets. Rond 10.30 rijden we richting de pier in Hat Yao, ruim op tijd voor de boot die om 13.00 naar Koh Lanta vertrekt. Onderhandelen over de prijs voor de fiets is niet mogelijk en we betalen de hoofdprijs om de fietsen mee te krijgen ( omgerekend 12.50 per fiets, wat voor Thaise begrippen een fortuin is). Zo tegen 12.00 komen minibussen volgepakt met andere falang (buitenlanders) aan en verandert de steiger in een bult met koffers en rugzakken. Er wordt nog even flink ingeslagen aan bier, snacks en sigaretten, de eerste levensbehoefte van de meeste falang gedurende hun verblijf in Thailand, en worden we op volgorde van eiland opgeroepen om aan boord te gaan.
Eenmaal aan boord blijkt dat je zo snel mogelijk bovendeks moet, want binnen stinkt het misselijkmakend naar diesel en staat de airco zo hard aan dat je denkt op expeditie naar de Noordpool te zijn. Al gauw ligt de boot stil en vraagt iedereen zich af wat hier de reden van is. In de verte zien we een longtailboot zich tegen de golven inbeuken en als hij dichterbij komt zien we groengele falang die bij ons aan boord moeten. Je ziet duidelijk de angst in hun ogen en als ze eenmaal weer een beetje op verhaal gekomen zijn vertellen ze dat ze nog nooit zo’n ellendige tocht hebben meegemaakt. Dit is uiteraard weinig inspirerend voor de falang die aan boord moeten van zo’n longtailboot om naar het eiland van hun keuze te gaan!
De enige haven waar de Ferry echt aan land kan is Koh Lanta dus gelukkig hebben wij dit probleem niet. Dacht je dat het dan voor ons allemaal eitje is, niets is minder waar. Op weer een volgende stop-over op zee zien we ineens uit onze ooghoek dat onze fietsen worden overgezet op de boot naar Phuket en Koh Phi Phi. Gelukkig waren we net aan de andere kant van de boot gaan zitten en konden we het zien en kon Robert ingrijpen, anders waren onze fietsen 200 km verder beland en was het maar de vraag hoe dat zich zou hebben opgelost.
Na een tocht van ruim 4.5 uur (volgens de planning zou het 2 uur duren) meren we aan bij Koh Lanta en moeten wij en onze fietsen nog over 3 boten alvorens we nog 8 km fietsen naar onze slaapplek😴

Waar zijn we nu

Khumlaanta

Gereden route

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Yan Takhao - Koh Lanta

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Yan Takhao - Koh Lanta 7.479581, 99.374084 (Route)