De 1e 8km van het hotel naar Hua Lampung treinstation zijn vlekkeloos verlopen ­čÖé ┬áMisschien lijkt het eng om in Bangkok te fietsen maar het verkeer is zo druk dat er bijna geen beweging in zit en niemand dus met hoge snelheid tegen je aan kan rijden. Op de fiets ben je eigenlijk een stuk sneller dan met welk ander voertuig ook.

We hebben een paar weken geleden de treintickets al online gekocht en we moeten alleen op het station nog afrekenen voor de fietsen (204,- baht, voor 2 stuks). De trein vertrekt perfect op tijd om 14:45 en volgens het schema komen we ongeveer om 7:30 in Hat Yai aan. Alhoewel dit de Express train is ligt de snelheid een stuk lager dan die van het gemiddelde boemeltje in Nederland. We hebben een 1st class priv├ę coupe (daar moet je overigens niet te veel van voorstellen) en rond een uur of 22:00 worden de banken omgetoverd tot een stapelbed. Het voordeel van een eigen coupe is dat we een beter zicht hebben op al onze bagage, in totaal toch 10 tassen, en dat is wel een prettig gevoel. Onze fietsen staan in een aparte wagon ongeveer 10 wagons verderop en hopelijk worden we morgen op tijd wakker en is de stop in Hat Yai lang genoeg om alles op tijd uit te laden.

In Bangkok hebben we de afgelopen dagen onze tijd een beetje besteed met onze vaste routines zoals een bezoekje aan MBK, waar we natuurlijk weer de heerlijke Tom Yam Kung hebben gegeten, iedere dag een Thaise massage en Carla een lakbeurt aan haar hand- en teen-nagels bij haar lievelings nagelstudio. Daarnaast was het dit keer speciaal omdat we afgesproken hadden met Alfons en Sandra. Zij zijn iedere kerstvakantie in Thailand te vinden en toevallig waren we rond dezelfde tijd in Bangkok. Samen met hen, en hun vrienden Peter en Petri, hebben we gezellig een biertje gedronken bij de Irish pub waar ieder vrijdag de Bangkok Beatles optreden (volgens Alfons en Peter, beide spelen zelf in een band, een super vertolking) en hebben we een bezoek gebracht aan ‘Ancient City’, een soort Madurodam maar dan in iets groter formaat, waar een aantal beroemde oude Thaise gebouwen en tempels zijn nagebouwd.

Waar zijn we nu

U Sukhumvit hotel

Gereden route

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
U Sukhumvit - Hua Lampung treinstation

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
U Sukhumvit - Hua Lampung treinstation 13.746089, 100.538101 (Route)

De bijbehorende foto’s