In de planning een welverdiend dagje rust aan het zwembad in Monywa. De beenspieren voelen goed aan tijdens de korte wandeling naar de ontbijtzaal, de massage gisteravond en een lekkere lange nacht slapen hebben wonderen verricht!
Buiten op het terras uitkijkend over een groot grasveld met zwembad genieten we van het ontbijt met heerlijke cappuccino. We vinden al snel een paar lekkere bedjes (uit de zon), de relaxdag kan beginnen. Naast boekie lezen, blog bijwerken, foto’s shoppen is de entertainment van de dag de opbouw van een podium met gedrapeerde linten en rosetten ( bijeengehouden door ontelbare nietjes), dinertafels en het plaatsen van een enorme geluidsinstallatie op het grasveld. De banner die geplaatst wordt vermeld OKT internationaal, even zijn onze gedachten bij Sven, Kjeld en Irene die hun olympische kwalificatie toernooi rijden, het zou toch niet?😂 Zeker weten doen we het niet maar mede geleid door een roze condoompak bij de ingang lijkt het een diner voor congresgangers om HIV/aids bespreekbaar te maken (geef het toe…is een dikke duim aanname van C). ‘S avonds nog weer een maaltje bij paradise Island en dan hop naar bed!

Monywa-Pakkokku-Bagan
De eerste 50 km uit Monywa tot aan het oude ruïnes van A Myint zijn ronduit fantastisch, rustig, authentieke dorpjes met scharrelende varkentjes en mooie uitzichten. Halverwege zijn we deel van een optocht/ceremonie waarbij op een grote kar meerdere jonge kinderen zijn uitgedost als prinsen en prinsessen en hun familie en bekenden er rond lopen op hun paasbest. Er klinkt muziek uit luidsprekers en er wordt rijst en bloemen op de weg gestrooid. Kortom een hele feestelijke en aanstekelijke happening! We denken dat dit de ceremonie is voordat jonge kinderen een tijd naar een boeddhistisch klooster gaan maar zeker weten doen we het niet. Geprobeerd wijzer te worden via Google, maar helaas geen antwoord gekregen, dus mocht een van jullie het weten, laat het ons weten! 😉).
Onderweg nuttigen wij een echte Myanmarese lunch met pickeled groente, blijft lastig om iets te bestellen wat wij en zij kennen, maar het smaakte prima en we kunnen er weer even op verder. Pakkokku is een echte tussenstop omdat anders de route te lang zou worden, maar als we het plaatsje binnen rijden is het eigenlijk best groot en doet gezellig aan. Het lijkt wel het Milaan van Myanmar zoveel kledingwinkels zijn er links en rechts! We checken in bij Juno Hotel, erg gewild volgens booking(😂), na nog een hapje traditioneel Myanmarees eten bij Ho Pin is het snaveltjes toe.
De volgende dag een korte fietsdag, het regent licht als we wakker worden en na check van Weeronline zien we tot onze schrik dat de komende 2-3 dagen regenachtig zijn, daar hebben we geen rekening mee gehouden! Op zich blijft alles droog in de tassen (zoals het nu allemaal stofvrij blijft), alleen wij hebben geen regenkleding meegenomen, we gaan het beleven. Onderdeel van de route van vandaag is een brug van meer dan 4 km over de Irrawaddy rivier, in de verte lijken de stupa’s van Bagan al op te lichten, onze bestemming van vandaag. Rond het middaguur checken we in bij My Bagan residence by Amata en kijken uit naar de jaarwisseling die we hier gaan beleven. Tot in het nieuwe jaar!

Gereden routes

Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Monywa-Pakokku

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Monywa-Pakokku 21.759500, 95.116882 (Route)
Route berekenenOpen standalone kaart in volledige scherm modus
Pakokku-Bagan

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

km | | /km | +m | download GPX bestand download GPX bestand
Pakokku-Bagan 21.217701, 94.967880 (Route)