Op 2 uur vliegen naar het Noorden ligt het woestijngebied San Pedro de Atacama, het plaatsje zelf ligt op een hoogte van 2438 meter en is omsloten door aan de ene kant het Andesgebergte en aan de andere kant de ‘Salt Mountain range’. De route van Calama (vliegveld) naar San Pedro laat meteen zien in wat voor een krankzinnig mooie natuur we terecht zijn gekomen. Rood bruine bergen met af en toe een verdwaalde cactus en lama’s, blauwe zoutmeren met flamingo’s, diepe canyons soms begroeit, een ware oase en soms kurkdroog en ingesleten. Meerdere actieve vulkanen waar as- en grijze lavastromen aangeven dat het nog niet lang gelden is dat er een eruptie is geweest. In totaal zijn er in Chili meer dan 2000 vulkanen waarvan 60 actief – na Indonesië de nummer 2 ter wereld)

San Pedro is een echte toeristenstad met 3-4 straatjes met aaneengesloten winkeltjes reisbureaus, restaurants en hotels. Via Gabriela (zus van Ana Maria) hadden we alles al van te voren geboekt, transfer, hotel Tulor (perfecte locatie vlak bij centrum) en excursies naar Valle de la Luna, Laguna Chaxa Salar de Atacama, El Tatio Geysers op 4320 meter en Banos de Puritama, dus super relaxed (voor Robert..😉)!

De tijd was te kort om alles te zien (onder andere de Stargazer Tour is een echte aanrader), dus we will be back! In dit geval niet meer woorden, de foto’s spreken voor zich 😃!

fotogalerij